• Computergestuurde en handgraveermachines

  Paul Julien en co levert een groot scala aan graveermachines, zowel handmatig als computergestuurd, waarmee vrijwel alle graveerwerkzaamheden verricht kunnen worden.

  De medewerkers met jarenlange ervaring in dit vakgebied denken met U mee over Uw specifieke vraagstukken, en zijn in staat om met hard- en software aanpassingen een passende machine en configuratie aan te bieden.

 • Koelmiddelpompen

  Brinkmann en Sacemi

  De electrische centrifugaalpompen zijn geschikt voor het verpompen van vloeistoffen in het algemeen (met uitzondering van brandgevaarlijke vloeistoffen) en koelmiddelen.

   toepassingsgebied :

  Deze pompen worden met name ingezet bij gereedschapsbewerkingsmachines (draaien, boren, frezen, slijpen, zagen etc.)

 • Stahlschlüssel

  De Stahlschlüssel - Key to Steel is al meer dan 40 jaar HET naslagwerk voor identificatie, normvergelijking en keuzes van staalsoorten.

  Gegevens van meer dan 60.000 staalmerken en normen en meer dan 300 leveranciers zijn opgenomen. Het bevat o.m. bouw- en gereedschapsstalen, roest- en zuurbestendige stalen en gietstaal, met normvergelijkingen, chemische samenstelling en mechanische eigenschappen.

  De Stahlschlüssel is leverbaar als boek, op CD-ROM of als online abonnement.

 • Beschermkappen

  Het programma omvat een uitgebreide reeks beschermkappen voor verschillende machines, zoals draaibanken, boor-, frees-, en slijpmachines.

  De kappen hebben allemaal heldere polycarbonaat panelen waarme een goed zicht op de bewerking mogelijk is. De bijbehorende onderdelen als bouten, moeren, etc. zijn verzinkt of chemisch gezwart om roestvorming tegen te gaan. Het plaatstaal en de aluminium gietstukken zijn voorzien van een RAL 2009 epoxy coating.

  De kappen voldoen aan de relevante secties in de BS EN 292 Pt 1 & 2 en pr EN 953.

 • Kartelen

  Quick kartelfreesapparaten zijn verspanende gereedschappen voor het maken van kruis-, ruit, spiraal en rechte kartels. De apparaten van Quick bieden een hoge kartel kwaliteit en een wezenlijke tijdbesparing. Door een precieze synchroonverstelling zijn ze gebruiksvriendelijk. Met de Quick kartelfreesapparaten zijn ook moeilijke materialen als PVC en gietijzer te bewerken evenals dunwandige werkstukken (geringe druk).

  Nieuw in het programma zijn de Quick drukkartelapparaten.

 • Slijpen

  Voor de Unicum vlakslijpmachine leveren wij een uitgebreid assortiment aan slijpstenen en segmenten voor vrijwel alle voorkomende slijpwerkzaamheden, waaronder gehard staal, gietijzer, hardmetaal en monsters voor beton- en metallurgisch onderzoek.

  Daarnaast beschikt Paul Julien & co over een uitgebreide voorraad reserve-onderdelen en toebehoren voor de slijpmachines, zoals hoezen, flenzen, spanplaten, koelunits etc.

 

Technisch Bureau Unicum Paul Julien & co bv

Is al meer dan 50 jaar uw betrouwbare handelspartner voor machines en onderdelen ten behoeve van de metaalbewerkende industrie. Met de vestiging in Apeldoorn is Paul Julien & co de Nederlandse vertegenwoordiger voor vele gerenommeerde merken zoals:


Brinkmann en Sacemi koelmiddelpompen en koelmiddelunits.
Cleervue en Lampa beschermkappen voor draaibanken, boor- en freesmachines.
Kantograph conventionele en Nill+Ritz computergestuurde graveermachines en toebehoren.
Jaccard verstelbare handgrepen.
Quick kartelfreesapparaten.
Varga (vingerveilige) zaagmachines.
Stahlschuessel naslagwerk voor staalsoorten (boeken en CD-ROM’s).
• Toebehoren voor Unicum vlakslijpmachines.

Daarnaast beschikt Paul Julien & co bv over een uitgebreid assortiment aan komslijpstenen en segmenten voor de Unicum vlakslijpmachine alsmede graveerfrezen en vele toebehoren voor de diverse graveermachines.
Paul Julien & co is een zusterbedrijf van Etigam bv, producent van sterilisatie indicatoren.
De medewerkers beschikken over uitgebreide kennis en een jarenlange ervaring in de diverse vakgebieden.
U kunt ons bellen, e-mailen of bezoeken (op afspraak), met ons enthousiaste team zijn wij u graag van dienst.