TR80B koelmiddelpomp

Gebruik:
Deze pompen zijn geschikt voor het verpompen van vloeistoffen met verontreinigingen van max. 2-3 mm. De hydraulische componenten, van messing (schoep) en gietijzer (slakkenhuis), zorgen ervoor dat de pomp gebruikt kan worden in water, emulsies, olieachtige substanties en vloeistoffen in het algemeen met een maximale viscositeit is 21 CST. De temperatuur van de vloeistof mag niet hoger zijn dan 90° C.

Toepassing:
Deze pompen worden veelal ingezet voor montage aan de zijkant van een tank, i.v.m. ruimtegebrek aan de bovenzijde, in een leidingsysteem, met aanzuig- en persaansluiting.

Ze moeten worden geïnstalleerd aan de zijkant ervoor zorgend dat het vloeistof rechtstreeks in de aanzuigmond aangezogen kan worden (zie tekening). In het geval van ernstig verontreinigd medium wordt aanbevolen overloopschotten te monteren om de vervuiling te laten neerslaan voor de vloeistof wordt opgepompt.

Om voor een lange levensduur van de pomp te zorgen mag de pomp niet draaien wanneer er geen vloeistof is, de mechanische as-afdichting is niet zelfsmerend.

Voor ander gebruik adviseren we U contact op te nemen met ons.

 

TR80B